Onsdag 15 december

Hej. Idag har jag varit extremt dålig på att blogga. Och igår med eftersom jag inte fick iväg "Dagens inlägg" som skulle handla om min handväska. Jag hoppar nog över den tyvärr eftersom jag känner att jag inte riktigt har den tiden. Och dagens inlägg får jag nog också lägga på is. Kanske skriver den imrogon istället.

Idag har det varit fullrulle sedan klockan åtta i morse. Har suttit i skolan tillsammans med Pamela och skrivit på projektplanen, som för övrigt snart är klar vilket känns otroligt skönt. Kommer bli kul att skriva om detta ämne tror jag. Vi valde till slut: Patienters upplevelser efter att de har fått ett cancerbesked-ish. Det kommer säkert ändras efter hand men det är så vi har det just nu iallafall. 

Nej nu ska jag ta och hoppa i säng så man orkar upp imorgon, måste gå upp vid sju och kasta i en tvätt i maskinen eftersom vi har tvättid imorgon. Godnatt

Tisdag 14 december

Godmorgon. Vaknade för en stund sen. Sitter i skolan nu och ska strax börja plugga. Ska bara invänta Pamela först. Idag blir det plugg hela dagen. Måste bli klart med studieuppgift 3 idag. Och så måste vi göra lite till på projektplanen också.. 

    


Mina Syskon

Dagens inlägg ska handla om mina syskon. Jag har inga helsyskon eller vad man ska kalla det. Men jag har en storebror, Magnus Johansson. Vi hade samma mamma han och jag. Vi hade inte så jätte bra kontakt när vi var små men när mamma gick bort så fick vi lite bättre kontakt. Men nu när jag bor här i Karlskrona så har det tyvärr blivit så att vi har tappat kontakten igen. Vilket är väldigt tråkigt. Fram för allt eftersom jag inte träffar min brorson Liam så mycket längre. Men jag älskar min bror oerhört mycket även fast vi inte ses så ofta...
-

Sen så har jag ju ett småsyskon på väg också. Pappa och Blanca väntar ju som jag sagt innan sitt första gemensamma barn tillsammans. Och det är så otroligt spännande att se vad det är för en liten krabat som kommer ut. Det vet man aldrig, det enda jag vet är att jag kommer att älska honom/henne, vad det nu än blir för liten filur som tittar ut..

Måndag 13 december

Godmorgon, eller nått.. Tog mig en rejäl sovmorgon idag, det var riktigt skönt faktiskt! Ska snart iväg till skolan med Pamela, vi ska ha möte om projektplanen med vår handledare Birgitta. Ska bli spännande att komma igång på allvar nu. Det blir väl att sitta med den en stund idag och se hem och städa och iväg på möte med sappäcklena. 

Idag är det Lucia, gud vad tiden går fort. Om en vecka åker jag och älsklingen hem till honom i Lysekil. Vi stannar ungefär en vecka. Kanske lite längre. Det ska bli så otroligt skönt att få komma iväg en stund och få tänka på något annat, kunna släppa skolan en stund och bara slappna av! Dagens inlägg ska handla om mina syskon. Det kommer senare idag!

Min kärlek

Jaha, fick tydligen inte väg gårdagens inlägg så det kommer här istället. Det ska handla om min kärlek, och min största kärlek är min pojkvän Philip Söderberg. Han är 20 år och född och uppväxt i Lysekil. Vi träffades för snart ett och ett halvt år sedan. När vi båda två var aspiranter för sexmästeriet här på skolan. Till en början så umgicks vi inte så mycket men någonstans på vägen så fann vi varandra. Och nu i januari har det varit han och jag i ett år.

Jag är så oerhört glad att jag har fått lära känna Philip. Han är otroligt omtänksam.
Jag blir bara mer och mer kär för varje dag som går. 
Jag vet inte vad jag skulle vara utan honom. Jag älskar han över allt annat.



Söndag 12 december

Godmorgon. Vaknade för en stund sedan. Idag mår man verkligen som man förtjänar! Men hade sjuk kul igår! Den bästa kvällen på länge faktiskt. Hjulsittningen var awesome, mellanphesten var awesome, kårkvällen var awesome, ja allt var awesome! Ska städa av lite här hemma och sen blir det nog möte ikväll? Och efter det så gör vi ett nytt försök att gå och se på Harry Potter på bio, hoppas dom har lagat projektorn nu...

Mina bästa vänner

Dagens inlägg ska handla om mina bästa vänner. Jag har hur många fina vänner som helst runt omkring mig. Men i detta inlägg tänkte jag hedra de allra bästa! Jag tänkte börja med att berätta om mina två vapendragare i vått och torrt, som jag har här nere i Karlskrona. Pamela och Gulli ♥
Och jag tänkte börja med att berätta om Pamela Bergenmalm. Vi träffades när vi började plugga på sjuksköterskeprogrammet här nere och har sedan dess varit riktigt bra vänner. Pamela är en person som man alltid kan lita på, en person som man alltid får ärliga och raka svar ifrån, och som är otroligt omtänksam. Hon är verkligen one of a kind, och är guldvärd. Jag är otroligt glad att jag har lärt känna henne ♥
Gulli och Pamela

Sen har vi Gulcin Kösanlioglu, älskade Gulli ♥ Vi träffades också här när vi började plugga. Till en början så umgicks vi inte så mycket, men har efter hand bara blivit bättre och bättre vänner. Hon är otroligt rolig att umgås med och har ett hjärta av guld. Man är alltid glad när man umgås med henne. Gulli kan man alltid lita på och hon är en otroligt bra lyssnare. Jag kan inte vara annat än lycklig för att jag fick chansen att lära känna en vän som henne.
Sen måste jag även skriva om min allra, allra bästa vän. Hon är och kommer alltid vara det, även fast vi glidit ifrån varandra så enormt mycket de senaste åren. Linn Lickander. Vi har haft så otroligt kul tillsammans hon och jag. Våra galna upptåg tillsammans, som ibland har varit helt uppåt väggarna galna. Saknar dom som bara den. Är väldigt ledsen över att vi har glidit ifrån varandra så här mycket, och på sättet vi gjorde det på. Jag ska sammanfatta Linn med sex ord: omtänksam, givmild, spontan, öppen, glad och ärlig. Hon är en av de starkaste människor jag någonsin mött. Och hon har en stor plats i mitt hjärta och kommer alltid ha det med ♥


Lördag 11 december

Godmorgon. Vaknade för en liten stund sedan. Ska snart åka iväg på ridlektion. Efter det så blir det hem och duscha, sen ner till kåren och öva in vårat spex till hjulsittningen som är ikväll. Gud vad kul vi ska ha det i ikväll! Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran så ni får se kvällen i bilder. Nej nu ska jag fixa till det sista på dagens inlägg som kommer om en liten stund det handlar om Mina bästa vänner! Ha en bra lördag everyone!

Jay Smith

Det där med att hoppa i säng sket sig ju totalt. Jag är inte ett dugg trött. Tror jag ska köra några banor på Mario Kart på Wii:t istället. Jag såg btw finalen av idol ikväll. Och måste bara säga att jag verkligen tycker det var rätt vinnare som vann. Jay Smith! Han har en otroligt bra röst och jag har kände på mig redan från början att han skulle kamma hem det här. Han är verkligen värd detta! Congratulations!

Min dag

Jaha då ska jag summera min dag för er. Började dagen med att gå upp klockan 07:00. Läste på det jag skulle kunna inför tentan en sista gång för att se att jag inte glömt bort något. 09.00 så gick jag ner till skolan och skrev tentan, som kändes sådär. När tentan var klar så gick jag hem och städade lägenheten, väntade på att älsklingen skulle komma hem, sen åkte vi till stan och handlade de sista julklapparna. Sen hem igen och svida om. Klockan 18:00 så åkte vi till Stars and stripes och åt otroligt god middag tillsammans med Knott, Calippo, Ysta, Gasmask och Linne. Tack för trevligt sällskap, hörreni! Klockan 21:00 så var det meningen att vi tillsammans med Gulli, Henning, Jim, Emelie och Rickard skulle gå på bio och se senaste filmen med Harry Potter, men när vi väl satt där i biosalongen så la projektorn av. Så det var bara att gå hem. Och nu sitter jag här. Ja det var min dag mina vänner. Nu ska jag hoppa i säng! Godnatt

Tentan avklarad

Hej. Tentan gick bra, tror jag. Nu är det bara att vänta och se, tror dom behöver tio arbetsdagar på sig att rätta tentorna. Är sjukt nervös, det är mycket som står på spel.

Dagens inlägg ska handla om min dag, så jag summerar dagen senare ikväll så får ni läsa vad jag har hittat på då :) Ha en fortsatt bra fredag!

Fredag 10 december

Heyheyhey! Vaknade för en halvtimma sen. Sitter och käkar frukost här framför teven med tända ljus. Mysigt. Klockan nio ska jag iväg och göra folkhälsa-tentan. Är så sjukt nervös, och har jätte ont i magen. Ni får hålla tummarna för mig idag!

Vad är kärlek?

Jaha, hur ska man förklara vad ordet kärlek är? Det är verkligen ingen lätt fråga att besvara. Definitionen av kärlek är: "känsla av stark tillgivenhet riktad mot någon eller något, vanligen en person. Det finns en hel drös med olika sorters kärlek enligt mig. Jag älskar Philip, jag älskar min familj och släkt, jag älskar mina vänner, jag älskar att ligga och dra mig i sängen på morgnarna, jag älskar choklad. För mig är kärlek den största av alla känslor. Vet inte mer vad man mer ska skriva så det får duga så här så länge...

Här är min stora kärlek!




Torsdag 9 december

Hej. Sitter i skolan och pluggar för fullt. Har Folkhälsa-tentan imorgon. Börjar bli lite små nervös måste jag erkänna! Är rädd att jag har pluggat på för lite, som vanligt. Har sjukt mycket i skolan just nu också. Tentan vi har imorgon + projektplanen som vi ska göra inför C-uppsatsen. Allt måste typ vara klart innan vi åker hem till jul. Jag skriver den tillsammans med Pamela. Vi skulle först skriva om Kvinnors upplevelser om att leva med livmodershalscancer, men det tyckte inte lärarna här var något bra ämne så vi har ändrat om det lite så nu ska vi skriva om Hur cancer påverkar livskvaliten istället. Hoppas dom godkänner det. Nej nu ska jag plugga vidare. Ska skriva ihop dagens inlägg sen, som ska handla om vad kärlek är för mig :)

Mina föräldrar

Dagens inlägg ska handla om mina föräldrar. Min pappa heter Kent Andersson. Han är 48 år gammal och är född och uppväxt på Gotland. Han jobbar som sjökapten på en båt som heter Tinto och är väldigt bra på sitt jobb . Pappa lever idag tillsammans med sin Colombianska fru Blanca och de väntar sitt första gemensamma barn, alltså mitt syskon, i början av februari. Pappa är en väldigt snäll, omtänksam och givmild person. Ibland kanske lite för snäll. Han har en Cadillac Eldorado och har ett stort bilintresse. Han kan ibland göra saker som är helt uppåt väggarna galet :) Jag älskar honom med hela mitt hjärta.
Pappa och Blanca
.
Min mamma är tyvärr inte längre i livet. Men det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Mamma dog 2006 i följderna av en livmodershalscancer, 45 år gammal. Min mamma var även hon en snäll och omtänksam person. Hon bodde största delen av min uppväxt i Stockholm under de månaderna som hon inte jobbade till sjöss. Så vi träffades inte så jätte ofta. Men när ni väl träffades så gjorde hon allt för mig. Och jag älskar henne med hela mitt hjärta också.
-
Mamma och jag
.
Måste även skriva om Farmor och Åke, eftersom jag har bott där hela mitt liv och nästan har sett dom som mina föräldrar med. Farmor heter Maj-britt Andersson och är 74 år gammal och Åke Larsson är 68 år gammal. De bor i en mysig liten villa i Visby. De är otroligt snälla och givmilda. I mina jobbiga tonår så tyckte jag väl mest bara att dom var jobbiga och tjatiga. Men nu när jag tänker tillbaka är jag så otroligt tacksam att de har tagit hand om mig som dom har gjort. Jag hade aldrig klarat mig utan dem!

Onsdag 8 december

Hej Cuties. Sitter i skolan och pluggar. Har varit här sedan halv nio i morse. Jag och Pamela har gjort en studieuppgift på morgonen och nu sitter jag och pluggar på folkhälsa. Just nu läser jag om Primär-, sekundär- och Teritär prevension. Otroligt tråkigt men ett måste i detta läge tyvärr. Ska sitta här tills biblioteket stänger. Sen hem och mysa lite emd älsklingen...

Presentera mig själv

Här kommer en kort presentation av mig själv :) Jag kan ju börja med att säga till er som inte vet att jag heter Emilie Alexandra Lisette Ahlgren, och är född den 12 mars 1988 i Visby där jag även är uppväxt. Jag har haft en lite speciell uppväxt. För när jag var ett år gammal så flyttade jag hem till min farmor och hennes sambo Åke (som jag ser som min farfar) eftersom mina föräldrar jobbade på båt och inte var hemma så mycket. Till en början så hoppade jag omkring och bodde hos mina fastrar/mostrar och far-och morföräldrar, under den tiden mina föräldrar var ute och jobbade. Men de tyckte inte inte att det var det bästa för mig så vid ett-års ålder så bestämde de sig för att jag skulle bo permanent hemma hos Farmor och Åke, vilket jag idag är väldigt tacksam för. Jag kunde inte ha haft det bättre.

-

På gymnasiet så pluggade jag på Omvårdnadsprogrammet i Visby och just nu så bor jag tillsammans med min pojkvän Philip i Karlskrona och pluggar till sjuksköterska på Blekinge Tekniska Högskola.
-
Jag är ganska tankspridd och klumpig och folk kan nog ofta uppfatta mig som lite lat eftersom jag har svårt att ta tag i saker och få saker gjorda. Som att plocka upp efter mig eller få skolarbete gjort i tid. Jag har otroligt kort stubin, är väldigt envis och har väldigt svårt att hålla i pengar. Jag är otroligt mörkrädd och börjar alltid gråta när jag blir arg.

Hakar på trenden

Ett ämne för varje dag.
Jag är några dagar efter så börjar på dag sju. Enjoy!  

Dag 7 – Presentera mig själv
Dag 8 – Mina föräldrar
Dag 9 – Vad är kärlek?
Dag 10 – Min dag
Dag 11 – Mina bästa vänner
Dag 12 – Min pojkvän
Dag 13 – Mina syskon
Dag 14 – I min handväska
Dag 15 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 16 – Mina drömmar
Dag 17 – Min första kyss
Dag 18 – Mitt favoritminne
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Resor jag har gjort
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Det bästa med år 2010
Dag 31 - Nyårslöfte

Tisdag 7 december

Godmorgon. Sitter i skolan och pluggar. Läser just nu Statistik för hälsovetenskaperna. Väldigt intressant... not! Det blir att plugga fram tills föreläsningen klockan ett sen får vi se vad som händer, om det blir mera plugg i skolan eller om man går hem och chillar framför någon bra serie och sen fixar med outfiten tills på lördag. Det är hjulsittning och vi tjejer i 6nz kommer vara helt outstanding. Ni får se en bild på söndag eller något.. Nej får dyka in i boken igen, ha en fortsatt bra tisdag!

All i want for christmas is you!

Godkväll. Ligger i sängen och ska snart sova. Mötet vart väldigt långt vi var inte klara förens halv åtta, efter det så gick jag, älsklingen och Micke till Willys och handlade mat. sedan dess har vi suttit hemma, sett på film och druckit glögg. Första gången för i år som jag dricker glögg, det är verkligen hur gott som helst! Åh har sådana julkänslor just nu, vill ha julafton nu! Please santa give me!

Måndag 6 december

Helth promotion, Disease prevention, stödjande miljöer. Puh sitter i bibilioteket och pluggar på folkhälsa just nu . Har tenta på fredag igen. Full rulle hela tiden. Ikväll blir det möte med sapparna klockan sex och sen blir det ännu mera plugg efter det. Imorgon har vi föreläsning mellan 13.00- 16.00, innan dess ska jag och Pamela skriva på projektplanen. Plus att jag måste plugga på folkhälsan också. Puh ge mig jullov nu!!

Felix

Har jag inte världens sötaste kusin-barn så säg...
Med denna bild säger jag godnatt, Godnatt!

Söndag 4 december

Andra advent idag. Gud vad tiden går fort. Snart är det julafton. Ser verkligen framemot att få åka hem till älsklingen och hans familj. På vägen till Lysekil så ska vi åka förbi ullared och möta upp Philips mamma och shoppa lite. Det lär vara mycket folk där då men det gör inget för jag älskar att shoppa, värre blir det nog för P som inte tycker det är någon höjdare.
Idag har jag varit riktigt effektiv. Jag har städat hela lägenheten, plockat fram de sista julsakerna, bäddat rent i sängen, varit på 6nz-möte och pluggat lite. Kommer sova som en prinsessa i natt i nybäddade sängkläder, finns det något bättre?

Här ser ni en riktig stjärna!


Läkemedelsräkningen avklarad!

Just det ja, jag har helt och hållet glömt bort och berätta att jag klarade tentan jag gjorde idag! Wiee! Det är den tentan jag har fasat mest på med tanke på att man behöver ha 100% rätt på den tentan för att klara sig. Men det gick alldeles galant. Är så nöjd med mig själv just nu. Tentan jag gjorde igår känns också som jag klarat, men vågar inte hoppas för mycket. Men det känns som sagt riktigt bra!

Fredag 3 December - Why Olle? Why?

Nej!! Olle är ur idol! Visserligen så kände jag det på mig men ändå satt jag här hemma och storböla när han åkte ut, haha! Älsklingen satt här bredvid mig i soffan och kollade på mig som ett stort frågetecken och undrade vad tusan jag höll på med. Men hey vad förväntar han sig? Jag gråter ju för fasen till Extreme home makover i vanliga fall :) Det Jag tycker är bra med att Olle åkte ut ikväll är att han kan göra sin egna skiva nu, med sina egna låtar. Och jag tror han kommer sopa mattan med alla de andra. Även de som kom till finalen nu! För han är så jävla awesome! Så är det bara, punkt slut!

RSS 2.0